Wat doet een architect?

Duurzame architect

Toen ik het woord architect voor het eerst hoorde, had ik een vraag in mijn hoofd: wat doet een duurzame architect? Ik begreep het eerste deel van de vraag niet (wat doet een architect?). Maar toen realiseerde ik me dat het tweede deel van de vraag, wat doet hij NIET, een uitgebreider antwoord behoefde. Dus ging ik online en zocht naar informatie architectuur, kreeg een paar pagina’s en las.

Wat een architect niet doet is gebouwen ontwerpen, hoewel hij een ontwerp kan maken als hij de kennis en het talent heeft. Hij kan, net als ieder ander creatief persoon, werk van anderen plagiëren en zijn eigen carrière verbeteren door het origineel te noemen. Hij kan ook zijn kennis en vaardigheden vergroten door andere boeken en andere kennisbronnen te lezen. Hij kan echter niets doen wat hij niet heeft bestudeerd en zich niet eigen heeft gemaakt. Een architect moet geduld, ijver en passie hebben om te leren en elk beetje informatie in zich op te nemen dat hij kan om een betere architect te worden.

Ik ben niet afgestudeerd als architect, maar ik heb wel architectuur gestudeerd. Er is plaats in de wereld voor gepassioneerde mensen zoals ik, die talent en passie hebben om dingen uit het niets te creëren. En inderdaad, ik ontdekte dat architect zijn niet veel verschilde van een gewone architect die lesgeeft in het ontwerpen van gebouwen. Het was gewoon een kwestie van een systematisch plan van aanpak volgen. Mijn beperkte ervaring als student architectuur is illustratief voor het feit dat de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een architect veelzijdig en veelzijdig zijn.

Misschien ben je afgestudeerd en lees je dit en denk je dat je geen dokter of verpleegster hoeft te zijn om architect te worden. Laat het me uitleggen. Als architectuurstudent zul je, net als elke andere student, de opgedane kennis moeten toepassen in je voordeel. Met andere woorden, je zult je kennis als hefboom gebruiken. Je zult kansen in overvloed vinden die je anders niet zou hebben gehad omdat je je kennis hebt toegepast. U zult ook merken dat architect zijn u de mogelijkheid biedt om uw visie op uw onderneming te visualiseren. Dit is cruciaal, want het wordt vaak gezien als een teken van toewijding en creativiteit. Dat is echter niet altijd mogelijk en daarom zul je inspiratie moeten putten uit andere bronnen. Probeer je droomhuis of droomvakantie voor te stellen in de huizen/muren van anderen. Als je een jonge architect bent, beperk je fantasie dan niet tot andermans huizen en omgeving; kijk naar je eigen huis en vraag je af wat daar mooi in zou kunnen zijn. Probeer je kantoor te zien in een landschap dat zich onderscheidt en je op dezelfde manier inspireert.

Kennis van biologie, scheikunde, ingenieurswetenschappen, wiskunde en andere met wetenschap en wiskunde verband houdende vakken zal uw onderwijsniveau zeer ten goede komen. Veel architecten studeren architectuur door direct in de voetsporen van Henry Ford en Frank Lloyd Wright te treden en hun geheimen van het ontwerpen van gebouwen en technisch tekenen te leren. Leer van de fouten van anderen en voorkom dat u de zoveelste architect wordt die dezelfde fouten maakt. Referenties en voorbeelden van je innovatieve ontwerpen moeten ook door je school worden verstrekt.

Architect worden zal werkelijk een ontdekkende ervaring zijn voor iedereen met een passie voor ontwerpen en de bereidheid om zowel uit boeken als van seminars te leren. architectuurschoolWenselijke attributen voor een architect zijn liefde voor het bouwen en een nauwgezet, creatief oog voor detail. Net als bij andere vormen van kunst, architectuur vereist een delicaat evenwicht tussen creativiteit en technische vaardigheid. Je scherpe oog voor architectuur is cruciaal om een succes te worden. Merkschoenen zijn acceptabel bij sollicitatiegesprekken, maar niet noodzakelijk. Uw naam zal worden onthouden!