Stralende Vloer Verwarmingssystemen

Vloerverwarming frezen

Stralende vloerverwarmingssystemen kunnen worden ingebouwd in elke nieuwe of bestaande woningbouw. Zoals de naam “stralend” aangeeft, wordt de warmte geproduceerd door een vloerverwarmingssysteem waarbij kabels in de vloer zijn geïnstalleerd. Als u er een wilt bezitten of in uw huis wilt laten installeren, is het belangrijk dat u het begrijpt.

Lees verder om uit te vinden of vloerverwarming frezen iets voor u is.

Basis

Een vloerverwarmingssysteem bestaat uit kabels of draden die op een willekeurige afstand in de vloer kunnen worden aangebracht. In tegenstelling tot de radiatoren die u vroeger gebruikte, kunnen vloerverwarmingssystemen in bijna elke soort ondervloer worden geïnstalleerd. Zo kunt u het grootste deel van de vloer gewoon isoleren en de verwarmingskabels aan de binnenzijde installeren. Een thermostaat, die samenwerkt met de isolatieplaat, controleert de hoeveelheid warmte die in de kamer wordt afgegeven. Wanneer deze schakelaar wordt aangezet, wordt een warmte- en luchtoven in een centrale eenheid geactiveerd. De oven is verantwoordelijk voor het opslaan van de warmte die vervolgens via kanalen over het huis wordt verdeeld.De oven bestaat uit drie componenten, waaronder draadkabels, filter, en een krachtbron. Sommige systemen gebruiken olie als energiebron om de oven aan te drijven.

Soorten

Stralende vloerverwarming kan worden gebruikt om een bepaalde mate van thermisch comfort te bereiken. Deze systemen worden op drie manieren ingedeeld:

* Elektrisch * Centraal gas * Warm water * Warmtepomp.

Elektrische systemen ontlenen hun warmte aan elektrische matten die zich in de vloer bevinden. Een elektrische stroom verwarmt de matten, die vervolgens de warmte overbrengen op de vloer. Zolang er elektriciteit, water en gas beschikbaar zijn voor de matten, kunt u genieten van een warme vloer.Deze matten zijn ook bekend als vloercontactsystemen, en danken hun naam aan hun plaatsing in de vloer. De matten zijn eigenlijk opgerolde buizen die worden verwarmd, net als een elektrische deken. Wanneer de warmte wordt ingeschakeld, wordt de warmte in de buizen overgedragen op het oppervlak van de vloer.

Centrale gassystemen:

Centrale gassystemen behoren tot de top van de beschikbare vloersystemen. Ze bestaan uit een verwarmingseenheid in de kelder van het huis. De pomp die het centrale gassysteem bedient, bestaat uit een grote klep en een keten van leidingen die zijn aangesloten op warmtekanalen door het hele huis. De locatie van de centrale oven in de kelder of garage zorgt voor een stabiele, hoge temperatuur. Dit type systeem kan werken als een airconditioningsunit en is ook uiterst nuttig tijdens de wintermaanden.

Warm water systemen:

Een warmwater in vloersysteem is een warmwaterboiler die is aangesloten op een systeem dat het leidingwerk verwarmt en circuleert. De warmwaterleidingen hebben een lage dichtheid, een hoge dichtheid en een gemiddelde dichtheid, die alle door het systeem worden verwarmd. De verwarming voor, tijdens en na het warmwatergebruik is afhankelijk van de watertemperatuur.Een veelgebruikte methode voor warmwater in vloersystemen is het verwarmen van het water met elektriciteit. Deze methode heeft een minimale energieverspilling, is gemakkelijk te onderhouden en werkt goed in warmere klimaten.

Warmtepompen:

Warmtepompen zijn een kostenefficiënte manier om een stralingsvloer te verwarmen. Ze kunnen het hele jaar door worden gebruikt en werken efficiënter bij gematigde temperaturen. Er zijn drie types beschikbaar:

* Lucht Bron Warmtepomp.* Grond Bron Warmtepomp.* Zon Verwarmd Water Budget Warmtepompen.

Warmtepompen gebruiken lucht- of grondwarmte als warmtebron. Ze verbruiken iets minder energie dan conventionele verwarmingssystemen en worden als milieuvriendelijk beschouwd. Deze systemen creëren geen schadelijke luchtverontreinigende stoffen. Systemen zoals deze, wanneer ze goed ontworpen zijn, zullen op piekefficiëntie draaien en een constante comfortabele temperatuur leveren – iedereen kan genieten van een warme vloer.

Bol dichtheid

Vloerverwarming & Airconditioning systemen:

De isolatie die in vloersystemen wordt gebruikt, kan tot 60% minder dicht zijn dan conventionele isolatie. Hierdoor kan de opgewekte warmte door de vloer worden ondersteund en kan de vloer op een constante gematigde temperatuur worden gehouden gedurende de meer dan 3 cycli van verschillende temperaturen binnen de locatie. De prijs van de installatie is afhankelijk van de grootte van de constructie, zodat na voltooiing door de aannemer geen verdere aanpassingen meer nodig zijn die kosten met zich meebrengen.

Een leidingsysteem wordt gewoonlijk gebruikt om de warmtebron of de koelvloeistof toe te voeren vanuit een waterlus met een condensorveld dat zich in de binnenruimte van de ondervloer bevindt. De luchtlus wordt afgetapt voor poolsyming of ruimte, indien dit nodig is

Lees meer:

Wat kost vloerverwarming