Hoe uw bedrijf te organiseren

Professional organizer

Professional organizers besteden hun tijd en aandacht aan een bepaald project. Bijvoorbeeld, een organizing bureau kan de verbouwing van het huis van een klant coördineren. Of een professional organizer kan een cliënt helpen bij het verlaten van een zakelijke baan voor een nieuwe onderneming. Bij het organiseren van het huis van een klant, bijvoorbeeld, zal een organizer niet alleen zorgen voor het huis zelf, maar ook “huren” ruimte om projecten te volbrengen, zoals cd’s en dvd’s opslag.

Wat voor soort organizing ervaring heb je nodig? De meeste organisaties zijn geïnteresseerd in bepaalde soorten organizing ervaring, hoewel er een breed scala van gebieden is die een organizing professional kan gebruiken. Iemand moet bijvoorbeeld beschikken over goede communicatieve en intermenselijke vaardigheden en tegelijkertijd zorgvuldig aantekeningen bijhouden. Georganiseerde aantekeningen moeten te allen tijde beschikbaar zijn.

Terwijl hij met een cliënt werkt, zal de organizer zijn cliënten ook organizers aanbieden voor wat voor behoeften zij ook mogen hebben. Bijvoorbeeld, een cliënt kan behoefte hebben aan ruimte om hun schooldossiers voor de kinderen en hun ouders te organiseren. Een organizer zal ervoor zorgen dat elk bestand duidelijk gelabeld is met datum, naam van de ontvanger, onderwerp en vervolgens het type record (d.w.z. tekst of digitaal). Georganiseerde documenten kunnen op elk gewenst moment worden bekeken.

Hoewel sommige cliënten misschien geen specifieke behoefte aan organisatie hebben, kunnen anderen er baat bij hebben te weten hoe zij dingen kunnen organiseren. Een echtgenoot kan het heel nuttig vinden om een persoonlijke assistent te hebben die ervoor kan zorgen dat belangrijke papieren en persoonlijke voorwerpen op de juiste plaats liggen.

Wat voor vaardigheden zijn nog meer nodig? Sommige cliënten moeten weten hoe ze een budget moeten beheren, terwijl anderen misschien moeten weten hoe ze een testament moeten opmaken. Als u het testament niet begrijpt, zult u bepaalde verantwoordelijkheden niet aankunnen, zoals vooruit plannen voor de toekomst. Het testament zal op zijn beurt toekomstige beslissingen beïnvloeden. Dit is een vaardigheid die op elk gebied kan worden gebruikt.

interpersoonlijk, communicatie, creatief, intellectueel, neigde meer naar die rollen. Je kunt bijna alles spelen. Een cliënt, die geweldig met mensen omging, vroeg me haar te helpen haar gevoelens te verwerken. Ze zei dat ze voor het eerst in haar leven in staat was zich echt in te leven in en te begrijpen waar haar cliënten*** mentale en fysieke beperkingen hebben. Ze was in staat om hen met begrip en medeleven door te verwijzen naar een vriend. Zo ervoer ze twee zeer belangrijke vaardigheden, terwijl ze in staat was een cliënt te helpen haar beperkingen te begrijpen.

Toegegeven, dit zijn een paar uitverkorenen die baat kunnen hebben bij coaching. Anderen hebben misschien een coach of mentor nodig, en ik reken mezelf tot deze groep. Als je denkt dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn, volg dan de opleiding! Opleidingen zijn beschikbaar op vele gemeenschapsscholen, via afstandsonderwijs, en er zijn certificeringen voor loopbaancoaching (wat kan worden bereikt met de juiste certificeringAspiring Career Coach)en voor coaching die zich specifiek richt op het plaatsen van managers en leiders (wat kan worden bereikt met de juiste veldcertificering).

Om meer ideeën op te doen over de loopbaan van een coach, lees het volgende:

Carrière Coach

De aandacht van het bedrijf afleiden

Ervoor zorgen dat een bedrijf een aangename plaats is om te zijn

Ervoor zorgen dat de onderneming winstgevend is

Samenwerken met cliënten om specifieke zakelijke doelen te bereiken

Omgaan met overgangen

Erkenning en beloning van succesvolle zakenmensen

Het proces van coaching

De loontarieven

De vereisten om coach te worden

De honoraria van een loopbaancoach

De gereedschappen die u gebruikt

* Een kantoor aan huis met een bureaublad en een printer

* Opleiding – Opleiding Een gerenommeerd mentorprogramma en een studeerkamer Een computer en internetverbinding

* Journaling, schrijven, en reviseren vaardigheden

* Interview vaardigheden

* Hulpmiddelen voor het testen van indrukken en zelfverstaan

* bemiddelingsvaardigheden

Leer van betrouwbare mentoren en ontwikkel uw eigen persoonlijke merk dat uw unieke capaciteiten en doelen weerspiegelt. Unieke persoonlijkheden brengen een geheel eigen communicatiestijl met zich mee. Enorm! Onthoud dat er honderden woorden zijn die in een bepaalde situatie onbedoeld worden gebruikt. Fluit genoeg en je begint de ongeschreven regels en etiquette te begrijpen die de meeste gesprekken sturen.

Over communicatievaardigheden gesproken: sommige reclamemakers beweren dat u 75% van alle potentiële klanten ervan kunt overtuigen telefonisch contact met u op te nemen. Dat is nauwelijks mogelijk. Ongeacht wat u kunt bereiken, het gesprek zal eerder gefrustreerd dan succesvol zijn. Waarom?

Omdat de bellers niet krijgen wat zij willen; in plaats daarvan ontvangen zij een formele brief die geen recht geeft op een gesprek! en, na een paar dagen naar de “geen contact” boodschap te hebben gestaard, geven zij het op. Door de manier waarop de brief is opgesteld, verbreekt de “geen contact”-brief in feite de relatie nog voordat de persoon de interviewer heeft ontmoet!

Lees meer:

Opruimcoach

Hulp bij verhuizen