Een gids voor het kopen van oude meubels: Waar je naar moet zoeken en waar je het kunt vinden

Waar moet je op letten als je oude meubels koopt

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten als u vintage meubels koopt. Bovenaan de lijst staat de conditie. De kans is groot dat het meubilair dat u bekijkt al versleten is, dus onderzoek het stuk om te zien of het in goede staat is of wat aandacht nodig heeft. Kijk vervolgens uit naar vlekken of beschadigingen die onder het oppervlak verborgen zijn. U kunt vlekken vaak verwijderen met wat witte azijn, maar gaten in het meubilair zijn lastig op te lappen. Ten slotte moet u op de stijl letten. U hebt misschien een houten stoel van uw tante geërfd, maar de kans is groot dat u die niet voor uw huis zou hebben gekozen.

Vintage meubels

Waar vind je oude meubels en koop je ze tweedehands?

Dus waar zoek je naar oude meubels? Sommige mensen zweren bij garageverkopen, maar de wintermaanden zijn wanneer veel mensen een winterslaap houden. Daarom is de zomer het moment waarop je echt op zoek moet gaan naar meubels. Als u op zoek bent naar antiek, zijn kringloopwinkels uw beste gok. Als u meubels zoekt voor een specifieke kamer of voor een specifiek doel, gaat u naar een bouwplaats, een afbraakplaats of een sloopplaats. U kunt ook online zoeken via sites zoals pandjeshuizen, Craigslist en eBay.

Als je gloednieuw koopt, sla dan de grote winkels over.

Als je gloednieuwe meubels koopt, sla dan de big-box stores over en ga naar je lokale bouwmarkt. In de doe-het-zelfafdeling van een winkel heb je de meeste kans om metalen meubels te vinden. Als u op zoek bent naar meubels voor een specifieke kamer, ga dan naar de metalen sectie. Nogmaals, u kunt ook online kijken via sites zoals pandjesbazen, Craigslist en eBay. Als u meubels gloednieuw koopt, slaat u de meubelwinkels over en gaat u rechtstreeks naar de fabrikant. Nogmaals, u kunt online zoeken via sites zoals Pawnbrokers, Craigslist en eBay.

Let op conditie en esthetiek.

Misschien heb je je familiemeubelstuk geërfd van je oudtante Lucy, maar de kans is groot dat het niet in je esthetiek past. Winkel daarom rond en zorg ervoor dat het meubelstuk dat u koopt in lijn is met de look die u voor uw huis wilt. Als het op esthetiek aankomt, vindt u misschien dat de oude meubels die u op het oog hebt, betere tijden hebben gekend. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat het meubilair weg moet, betekent het wel dat je moet accepteren dat het misschien een beetje werk nodig heeft.

Afhankelijk van het meubelstuk kunt u het misschien overspuiten of de afwerking afschuren. De kans is groot dat je het klaar kunt maken voor een nieuwe look. Als het meubel te beschadigd is om opnieuw te lakken, kun je het vaak opschuren en opnieuw lakken. Let er vervolgens op of het meubelstuk een functioneel doel heeft. Als het gewoon een muurhanger is die ruimte inneemt, verkoop het dan.

Afronden: Een gids voor het kopen van oude meubels.

Als je niets zeker weet over het kopen van oude meubels, rond je kennis dan af met nog een paar tips. Ten eerste, maak het meubilair altijd schoon voordat je het te koop aanbiedt. Als je op een houten stoel hebt gezeten, kan er wat modder op zitten, die je er eerst af moet poetsen.

Maak vervolgens goede aantekeningen over wanneer je het meubelstuk hebt gekocht en in welke staat je het hebt gekocht. Dit maakt het gemakkelijker voor u om het meubelstuk te verkopen als u er later van af wilt of als u het moet vervangen. Bewaar ten slotte altijd uw ontvangstbewijzen en zorg ervoor dat u de belastingwetten voor het kopen en verkopen van meubels kent. Deze regels en voorschriften kunnen veranderen, dus het is belangrijk om jezelf in de gaten te houden.